Bijzondere Gelegenheden

Behalve tijdens de lintjesregen vinden er ook uitreikingen van lintjes plaats bij Bijzondere Gelegenheden. Denk aan het afscheid van een vereniging waarvoor iemand zich vele jaren heeft ingezet, een jubileum, een symposium, of het neerleggen van een functie. De burgemeester verschijnt ten tonele en meldt de aanwezigen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd…

Hieronder verschijnen regelmatig nieuwe foto's van mensen die een lintje hebben ontvangen bij een Bijzondere Gelegenheid.

Henk Vliem Lid in de Orde van Oranje-Nassau

"Dit is Henk Vliem, de onmisbare kracht achter het prachtige vernieuwde dorpshuis van Garmerwolde. Zes jaar duurde het hele traject van verbouw, nieuwbouw en verduurzaming. Jaren van mooie plannen, maar ook van een weerbarstige realiteit. Van twee stappen vooruit en dan weer eentje achteruit. Het kostte alle betrokken inwoners van Garmerwolde heel wat zweetdruppels en geduld, maar vandaag kan de vlag uit. Met dank aan Henk Vliem. ‘Dat doe ik wel even’, horen dorpsgenoten hem regelmatig zeggen. Als een echte duizendpoot stuurde hij het bouwteam aan, terwijl hij daarnaast ook al jaren enorm betrokken is bij de historische commissie, de sportvereniging, de lokale krant van Garmerwolde en Thesinge én natuurlijk bij zijn eigen kleinkinderen. Mede dankzij Henk klopt het warme hart van Garmerwolde. Daarom mocht ik hem vandaag in het zonnetje zetten. Het vernieuwde dorpshuis is weer open en Henk Vliem is, zeer verdiend, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van harte!"

Minister Ollongren was op 2 en 3 september op werkbezoek in o.a. Wirdum, Appingendam, Eppenhuizen en Bedum. Zij reikte de Koninklijke onderscheiding uit aan Henk Vliem bij de opening van het vernieuwde Dorpshuis van Garmerwolde.

Prof. dr. Bert Meijer wordt benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw
Op 28 februari 2020 werd prof. dr. Bert Meijer tijdens een wetenschappelijk symposium door de burgemeester van Waalre benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Simone Kleinsma
©Roy Beusker
Op 30 september 2018 werd Simone Kleinsma na afloop van een musical door de burgemeester van Blaricum benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau