Vier broers met lintjes in Museum Arnemuiden

juli 2022

Vier broers uit Zeeland kregen ieder een Koninklijke onderscheiding voor verschillende vrijwillige activiteiten. Dat is zo bijzonder dat het Museum Arnemuiden hen een plekje wilde geven. Sinds deze maand hangen ze samen met hun onderscheidingen ingelijst in het museum. Lees hieronder verder over deze bijzondere broers.

Gebroeders Van Belzen

Van links naar rechts:

Kees van Belzen werd in 2016 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was als vrijwilliger actief voor onder meer het Zeeuws Cultureel Erfgoed Ons Boeregoed in Kruiningen, de Historische Vereniging Arnemuiden en het Museum Arnemuiden.

Wim van Belzen (overleden in november 2022)  werd in 2017 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was als vrijwilliger actief voor onder meer de Protestantse Kerk Terneuzen, de Heemkundige Vereniging Terneuzen en de Stichting Litouwen Zeeuws-Vlaanderen.

Klaas van Belzen (overleden in 2021) werd ook in 2017 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was als vrijwilliger actief voor onder meer de Protestantse Gemeente Vlissingen, de Nederlandse Fietsersbond en de Wereldwinkel in Vlissingen.

Jacob van Belzen werd in 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was als vrijwilliger onder meer actief voor de de Vakbond CNV, het Zeeuws en Vlaams Volksliederen Archief en het Comité Nationale Herdenking 100 jaar Titanic.