Koning bezoekt Kanselarij der Nederlandse Orden

28 september 2021

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagochtend 28 september een werkbezoek gebracht aan de Kanselarij der Nederlandse Orden in Den Haag.

onthulling Beeld Zijne Majesteit de Koning
Tijdens het werkbezoek onthulde de Koning een beeld van kunstenares Jikke van Loon.

De Kanselarij der Nederlandse Orden is de ambtelijke organisatie achter het Nederlandse decoratiestelsel en ondersteunt het Kapittel voor de Civiele Orden en het Kapittel der Militaire Willems-Orde bij hun advisering over voorstellen voor Koninklijke onderscheidingen. Ook verzorgt de Kanselarij het beheer van de versierselen van een groot aantal staatsonderscheidingen en zorgt voor registers van onderscheiden personen.
Koning Willem-Alexander is de grootmeester van de Nederlandse Ridderorden: de Orde van Oranje-Nassau, de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Militaire Willems-Orde.

Bezoek Koning aan Kanselarij der Nederlandse Orden
De Koning spreekt met medewerkers van de Kanselarij en met leden van het Kapittel voor de Civiele Orden.

De Koning ging met medewerkers van de Kanselarij in gesprek over het decoratiestelsel en over de bijzondere verhalen die vaak achter de Koninklijke onderscheidingen schuil gaan. Ook sprak de Koning met leden van het Kapittel voor de Civiele Orden.

De bronzen beeltenis van de Koning staat in de porte-cochère, en is onthuld tijdens het werkbezoek van de Koning aan Kanselarij der Nederlandse Orden.

Tijdens het werkbezoek onthulde de Koning een beeld van kunstenares Jikke van Loon. De bronzen beeltenis van de Koning staat in de porte-cochère, een doorgang voor koetsen in het gebouw van de Kanselarij die in oude staat bewaard is gebleven.